Lemond mandátumáról Hunvald utóda

Vágólapra másolva!
A személyét ért támadásokra hivatkozva a költségvetés elfogadása után lemond fővárosi mandátumáról Kivágó Iván Györgyné, akit az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyére delegált az MSZP. A képviselőt azért érték támadások, mert a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatnál dolgozott.
Vágólapra másolva!

A költségvetés elfogadás után lemond mandátumáról Kivágó Iván Györgyné MSZP-s fővárosi képviselő. "Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon - felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve - lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról" - közölte az MTI-vel szerdán a szocialista politikus.

Kivágó Iván Györgyné a február óta előzetes letartóztatásban lévő, és a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György VII. kerületi polgármester helyét vette át a fővárosi közgyűlés MSZP-frakciójában. Megválasztása után nem sokkal a Magyar Nemzet azt írta, a politikus az 1970-es évektől hálózati személy volt, az 1980-as években rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálat III/II-es csoportfőnökségén dolgozott.

Kivágóné korábban az [origo]-nak azt mondta, 1991-ben jött el az állambiztonságtól, ahol kezdetben irodistaként, később más - titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem részletezett - munkakörökben dolgozott. Annyit árult el, hogy egy időben a vámügyekkel és a határőrizettel kapcsolatos állambiztonsági területen tevékenykedett. Azt állította, hogy senkinek soha nem ártott.

A fővárosi büdzsét a március 15-i határidőig azért nem tudták elfogadni, de Hunvald februári letartóztatása miatt megszűnt az MSZP-SZDSZ-koalíció egyfős többsége. A költségvetés elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy Kivágó Iván Györgyné csütörtökön leteszi esküjét.