A túsz nyugtatta a zuglói bankrablót

Vágólapra másolva!
Megadta magát az a férfi, aki túszt ejtett egy zuglói bankfiókban csütörtök délután, miután fegyverrel megpróbálta kirabolni a pénzintézetet. A bankrabló dulakodott a biztonsági őrrel, aki könnyebben megsérült. A rendőrök két órán át tárgyaltak a rablóval, akit a túsz igyekezett megnyugtatni. A férfi együttműködő volt, majd megadta magát.
Vágólapra másolva!

Megadta megát a rendőröknek az a férfit, aki megpróbálta kirabolni a XIV. kerületi, Nagy Lajos király úti OTP-fiókot, és túszt is ejtett - mondta a helyszínen Kalmár Tamás, a BRFK közrendvédelmi főosztályvezetője. A bankrabló kora este ment be a bankban, valószínűleg éles lőfegyverrel. Leadott egy figyelmeztető lövést, de nem emberre célzott. Ezután dulakodni kezdett a biztonsági őrrel (aki könnyebben megsérült), majd túszával egy hátsó helyiségbe húzódott.

A férfi megpróbált a hátsó ajtón távozni, de addigra a rendőrök a helyszínre értek, így visszahúzódott az épületbe. Az ideges férfit Kalmár szerint a túsz, a bank egyik női alkalmozottja igyekezett megnyudtatni. A rendőrség két órán át tárgyalt a férfival, aki végig együttműködő volt, majd háromnegyed hét körül megadta magát a rendőröknek. Az ajtót is a túsz nyitotta ki a rendőröknek.

A bank biztonsági őre könnyebb fejsérülést szenvedett, valószínűleg egy ütéstől - mondta korábban az [origo]-nak Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A férfit ellátták és kórházba szállították. A bank alkalmazottai - akik kijöhettek az épületből - viszonylag nyugodtan viselték az eseményeket. A bankfiókban a rablási kísérletkor mintegy tíz ember és a biztonsági személyzet tartózkodott. Az időzáras pénztári biztonsági rendszer és a képrögzítő rendszer mindvégig működött, anyagi kár nem keletkezett - tájékoztatta az MTI-t az OTP. A munkatársak alkalmazták az úgynevezett csendes riasztást.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat!

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a Nagy Lajos király útját és környékét lezárták, de fél nyolc körül ismét megindult a forgalom. Korábban a bank környékét mintegy két utcányi hosszúságban lekordonozták, ahová a lakókat sem engedték be, bár az egyik helyszínen levő rendőr szerint nem ürítették ki az épületeket. A kordonon kívül legalább száz ember várakozott az újságírókkal, a környékbeli panelházak ablakaiból is sokan figyelték az eseményeket.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Kiszabadult alkalmazottak - További képekért kattintson a fotóra!

Az út lezárása miatt nem tudtak közlekedni a villamosok, több szerelvény várakozott egymás mögött tudósítónk szerint. A BKV fődiszpécsere elmondta: a 3-as, a 62-es és a 62/A jelzésű villamost érintette a lezárás, ezek az Őrs vezér tértől visszafordultak a dél-pesti végállomásaik felé, illetve a Bosnyák térről az északi végállomások felé. A lezárt területen járó 32-es busz és a pótlóbuszok kerülőúton jártak.

Egy a bankkal szemközti házban lakó férfi az [origo]-nak negyed hétkor elmondta, hogy a banképület egyik sarkán kommandósok állnak. Azt mondta, nagyjából egy órája érkeztek a rendőrök, és a helyszínen 18 rendőrautót számolt össze. A névtelenséget kérő lakó szerint a környék teljesen le van zárva, és mentőautó és egy tűzoltóautó is van a helyszínen. A férfi közölte, hogy látta, amint háromnegyed hat körül egy rendőr kikísért a bankból egy biztonsági őrt és hét-nyolc embert.

A bankkal szemben lévő étterem munkatársa telefonon azt mondta az [origo]-nak: nem észleltek semmit a bankrablásból, csak a lámpákat látják, és egyelőre nem szólították fel őket arra, hogy hagyják el az épületet. Egy szomszédos szállodában dolgozó férfi telefonon azt állította az [origo]-nak: tele van rendőrautóval a környék és látott rendőröket bemenni az épületbe.

A korábbi túszejtésekről szóló összefoglalónkat itt találja. Egy túsztárgyalóval készült interjúnkat pedig itt olvashatja.