Ügyészség: Előzetes letartóztatásban a focilabdás bombagyáros

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az a pénteken elfogott százhalombattai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy bombát akart felrobbantani Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál. A férfi nem akart vallomást tenni.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával egy futball-labdába rejtett bombát akart felrobbantani Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő házánál - közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt körözött férfit a terrorelhárítók közreműködésével péntek délelőtt egy budapesti lakásban fogták el. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban azt közölte, hogy az őrizetbe vett gyanúsított százhalombattai lakásának alagsori helyiségében több mint egy éve bombák készítésére alkalmas robbanóanyagot és más eszközöket tárolt.

Az ügyészség gyanúja szerint a férfi 2009. április 8-án este Százhalombattán azért találkozott - az azóta már előzetes letartóztatásba került - bűntársával, hogy összeszereljék azt a futball-labdába rejtett bombát, amelyet társával Ecsődi házához akartak szállítani, és azt "az országgyűlési képviselő működésével összefüggésben fel akarták robbantani". A férfinél talált robbanóanyag alkalmas volt emberi élet kioltására.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken emberölés előkészülete és robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaélés miatt kihallgatta, a férfi azonban megtagadta a vallomástételt.