Vágólapra másolva!
Összesen 29 év börtönbüntetést szabott ki a bíróság két férfit, akik brutálisan meggyilkoltak egy 80 éves asszonyt, majd mindössze 21 ezer forintot érő tárgyakat raboltak el a házából. A bíró a gyilkosság kegyetlensége és a vádlottak büntetett előélete mellett azzal indokolta a súlyos büntetést, hogy megnőtt a hasonló bűntettek száma az oszágban.
Vágólapra másolva!

Gyilkosságért 14, illetve 15 év fegyházra ítélt a Debreceni Ítélőtábla két borsodi férfit, akik tavaly húsvétkor brutális kegyetlenséggel öltek meg, majd raboltak ki egy idős asszonyt. Az ítélet jogerős - közölte a bíróság titkára.

A borsodi Kenézlőn élő testvérpár saját házában gyilkolta meg az egyedül élő 80 éves asszonyt. A két férfi részegen tört be a házba, amikor az asszony meglátta őket, ellökték, majd az egész testét összerugdosták, a fejére többször is rátapostak. A bántalmazás brutális volt, az idős nő többszörös darabos arckoponyatörést, darabos orrcsonttörést, állkapocstörést, járomcsonttörést és sorozat-bordatörést szenvedett. Holttestére másnap fia és annak egy barátja talált rá.

A gyilkosság után a testvérek egy propán-bután gázpalackot és két flakon vegyszert, valamint egy használt keverőtárcsás mosógépet vittek magukkal, ezek összértéke 21 ezer forint volt. Fiatal koruk ellenére - a gyilkosság idején 18 és 24 évesek voltak - mindketten büntetett előéletűek. Egyikük feltételesen volt csak szabadlábon, másikuk pedig próbaidőn volt felfüggesztett szabadságvesztéssel.

A súlyos ítélethez a Debreceni Ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte egyikük részletes beismerő vallomását. Súlyosbításként vették számba viszont többek között büntetett előéletüket és a hasonló jellegű cselekmények helyi és országos viszonylatban is megnövekedett számát. A Debreceni Ítélőtábla kedden részben megváltoztatta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, és a fegyházbüntetés mellé mindkettőjüket 10 évre eltiltotta a közügyektől - áll a sajtótitkár közleményében. (Itt még több rendőrségi hírt talál.)