Három diplomát hazudott magának egy pécsi áltanár

Vágólapra másolva!
Három hamis diplomával tanított egy 53 éves férfi egy pécsi szakközépiskolában. Az igazgatónak tűnt fel néhány furcsaság az okleveleken, ezért értesítette a rendőrséget. A vendéglátói ismereteket egy éven át tanító férfi akár három év börtönt is kaphat a hamis diplomák miatt.
Vágólapra másolva!

Hamis közokirat felhasználásával gyanúsít a rendőrség egy pécsi tanárt, aki a város egyik szakközépiskolájában három hamis diplomával tanított. A hamis diplomák használatáért akár három év börtönt is kaphat.

"Az ötvenhárom éves férfit nemzetközimarketing-, testnevelő- és történelemtanári diplomával vette fel az intézmény, feladata vendéglátói ismeretek oktatása volt. Több szülő azonban kifogásolta pedagógiai módszereit, és panaszt tett az igazgatónál. A tanár ekkor fegyelmi eljárást kért maga ellen, de nem gondolta, hogy az a végzettségét igazoló okiratokra is kiterjed" - mondta Fáth Andrea, a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának nyomozója.

Az iskola igazgatójának a főiskolaidiploma-másolatok furcsa írásmódja tűnt fel. Emiatt felhívta az érintett főiskolákat, és kiderült: a tanár nevére nem adtak ki diplomát. Ezután a tanártól kérte az eredeti diplomáit, de mivel azokat a férfi nem volt hajlandó átadni, értesítette a rendőrséget.

A dokumentumokat a rendőrök megtalálták a tanárnál. Mivel nem tett vallomást, egyelőre nem tudni, hogy a hamis okleveleket ki, mikor és hol állította ki. A férfi egy éve tanított az iskolában, a tananyagot a rendőrség adatai szerint rendben leadta, diákjai pedig levizsgáztak.