Bombariadó miatt nem indult se vonat se busz Szombathelyről

Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel bombariadó volt a szombathelyi pályaudvaron és a buszállomáson is, ezért több órán át sem buszok, sem vonatok nem indulhattak Szombathelyről. A buszközlekedés nyolc órára, a vonatközlekedés tíz órára állt helyre. A tűzszerészek egyik helyen sem találtak robbanószerkezetet.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt egy ideig nem indulhattak sem a menetrend szerint közlekedő vonatok, sem pedig az autóbuszok hétfőn reggel Szombathelyről - közölte a rendőrség. Egy ismeretlen telefonáló utcai telefonfülkéből hívta fel a rendőrséget azzal, hogy bomba fog robbanni a szombathelyi pályaudvaron és az Ady téri autóbuszállomáson. A megadott helyszíneket és azok környékét lezárták, a forgalmat elterelték. A tűzszerészek végül egyik helyen sem találtak robbanószerkezetet.

A bombakutatás reggel nyolc órakor fejeződött be az autóbuszállomáson, ezután helyreállt a buszközlekedés. A vonatpályaudvaron később ért véget a keresés, 10 órakor indulhattak csak újra menetrend szerint a vonatok Szombathelyről. A pályaudvart hajnali 4 óra 50 perckor zárták le. A vonatközlekedés több órán át teljesen, később pedig részlegesen szünetelt. A MÁV területi kommunikációs vezetője szerint a reggel 6 óra utáni budapesti InterCity csak 7 óra 42 perckor tudott elindulni. Az első gyorsvonat 8 óra 25 perckor indulhatott el Celldömölk irányába, az érkező vonatok pedig Vép, Ják, Balogunyom, Acsád és Püspökmolnári állomásig közlekedtek. A buszállomást is érintő fenyegetés miatt vonatpótló autóbuszokat sem tudtak indítani. A budapesti Déli pályaudvarról érkező vonatnál műszaki okokból továbbra is 30-35 perces késésre számítani.