Vágólapra másolva!
Hat év szabadságvesztésre ítélte csalás miatt első fokon a Fővárosi Bíróság Klivinyi Zoltánt és öt vádlott-társát. A Klivinyi vezette szövetkezetbe a tagok 2003-ban közel 1,5 milliárdot fizettek be, nagy részük azonban nem kapta vissza a pénzét.
Vágólapra másolva!

Első fokon hat év szabadságvesztésre ítélte hétfőn Klivinyi Zoltánt a Fővárosi Bíróság a Vertical Invest perében több mint nyolcszáz millió forintos csalás miatt. Klivinyi öt vádlott-társa 3 év és 5 év hat hónap közötti szabadságvesztést kapott. Az egyik vádlott még szökésben van.

A 2003-ban alakult Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezetnek mintegy 1500 tagja volt. A vád szerint a tagok közel másfél milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza a pénzét.

Klivinyi Zoltánt, a Vertical Invest ügyvezetőjét és nyolc társát több százmilliós hűtlen kezeléssel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádolták meg. Az ügyész tavaly szeptemberben jelentette be, hogy csalásra módosul majd a vád a perben.

Klivinyi Zoltán ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A férfit Ausztriában, a schwechati repülőtéren fogták el 2003. szeptember 5-én. Két hónappal később, november 11-én hozták Magyarországra.