Bántalmazták a ráckevei HÉV kalauznőjét

Vágólapra másolva!
Nem akart kiegészítő jegyet vásárolni egy család a ráckevei HÉV-en, de az ellenőr úgy döntött, inkább hagyja az utasokat. Azonban a család női tagja az ellenőr után ment, és megütötte. A bevételt védő kalauznő az arcán könnyebben megsérült.
Vágólapra másolva!

Bántalmazták a ráckevei HÉV egyik kalauznőjét Dunaharasztinál. A BKV vezérigazgatója az elmúlt időszakban történt hasonló esetek miatt a járművezetők és jegyellenőrök biztonsága érdekében gyors lépéseket sürget.

A vállalat közleménye szerint a ráckevei HÉV egyik kalauznőjét hétfő este bántalmazták. A kalauznő a Dunaharasztinál álló szerelvényen egy Szigetszentmiklósra tartó férfitól és nőtől, valamint gyermeküktől kérte jegyüket. Az utasoknak, bár volt bérletük, kiegészítő jegyet kellett volna vásárolniuk, amit erőszakosan megtagadtak. Ekkor a kalauznő, hogy elkerülje a konfliktust, tovább folytatta munkáját, de a nő utánament és bántalmazta.

"A kalauz ösztönösen a munkájából származó bevételt védte, ezért az arcát érték a nő ütései, amelyek következtében az egyik szeme bedagadt, a másik pedig véraláfutásos lett" - olvasható a közleményben. A dunaharaszti HÉV-diszpécser értesítette a rendőrséget, majd az időben kiérkező rendőrök az elkövetőt a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságra testi sértés miatt előállították - tette hozzá a közlemény. Az elsődleges adatok alapján a jegyvizsgáló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A közleményben az áll: Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzéséért már a május 17-én történt sofőrbántalmazás után azonnali intézkedéseket javasolt. A társaság vizsgálja az ellenőri létszám növelésének, az ellenőrző személyzet átcsoportosításának lehetőségét, valamint a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer kiépítését. Emellett a vezérigazgató a közelmúltban egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a bántalmazókra.

Minden kézzelfogható és a jogszabályoknak megfelelő lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy járművezetőik testi épsége a jövőben ne forogjon veszélyben - zárul a közlemény.

Az elmúlt 10 nap alatt két hasonló eset történt: május 17-én a kora reggeli órákban két ittas férfi lökte ki a 130-as autóbusz hátsó ajtaján a sofőrt, aki súlyosan megsérült. Ugyanezen a napon az 52-es villamos Határ úti végállomásánál a jármű vezetőjét két férfi minden előzmény nélkül kétszer megütötte. A villamos vezetője könnyebben megsérült.