Adattal való visszaélés miatt hallgatják ki a gyanúsított Szilvásyt

Vágólapra másolva!
Kihallgatják Szilvásy György korábbi titkosszolgálati minisztert személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt a tavalyi adatgyűjtési üggyel összefüggésben. A Legfőbb Ügyészség azt is vizsgálja, hogyan szivároghattak ki információk a Magyar Nemzetnek Szilvásy kihallgatásáról. Azt egyelőre nem tudni, mikor tesz vallomást a volt miniszter a nyomozó ügyészségen.
Vágólapra másolva!

Személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt hallgatják ki gyanúsítottként Szilvásy György korábbi titkosszolgálati minisztert a tavalyi adatgyűjtési ügy miatt - értesült az MTV Híradó. A Magyar Nemzet Bárándy Gergely szocialista politikus nyilatkozata alapján azt írta , hogy szerdán lesz a kihallgatás. Bárándy Gergely ugyanakkor az [origo]-nak azt mondta, hogy nincs tudomása a kihallgatás időpontjáról, és erre nyilatkozatában sem utalt. Más, az ügyet közelről ismerő forrásunk szintén azt állította, hogy nem szerdán hallgatják ki a volt titokminisztert.

Sebes Pétert, Szilvásy ügyvédjét is megkerestük, de egyelőre nem tudtuk elérni.

A Szilvásy kihallgatásáról szóló hírek miatt vizsgálatot indít a Legfőbb Ügyészség is annak kiderítésére, hogy tudhatta meg a Magyar Nemzet, hogy gyanúsítottként hallgatják meg Szilvásyt. A Központi Nyomozó Főügyészség azt állítja, nem szivárogtattak ki semmit.

A Magyar Nemzet szerint Szilvásy György kihallgatása arról a feljelentésről szól, amelyet az UD. Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott beszélgetés állítólag jogsértő kiszivárogtatása miatt. Szilvásy ügyvédje megerősítette, valóban gyanúsítottként hallgatják meg a korábbi titokminisztert, ám azt hozzátette, az idézésben nem szerepel, hogy milyen ügyben hallgatják meg védencét.