Nem párttag a csalással gyanúsított MSZP-s tagozatvezető

Vágólapra másolva!
Letartóztatták Nyékes Bélát, az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját egy 300 millió forintos csalási ügyben - írta meg több napilap is pénteken a Népszabadság értesülését. A rendőrség csak annyit közölt, hogy egy csalási ügyben nyomoznak és 5 embert letartóztattak. Az MSZP szerint Nyékes nem tagja a pártnak.
Vágólapra másolva!

Csalás miatt letartóztatták Nyékes Bélát, az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját - írta több napilap. A rendőrség péntek délután közölte, hogy több száz millió forintos csalás miatt folytatnak eljárást, amelynek során öt személyt vettek őrizetbe, majd tartóztattak le két héttel ezelőtt. A szakértői vélemények alapján a kárérték háromszázmillió forint.

Az ügyben a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet tett feljelentést, ezért a megyei rendőr-főkapitányság illetékes, de a letartóztatott személyek nem kecskemétiek. A rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó azt, hogy az egyik letartóztatott Nyékes Béla lenne, és a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek részleteket az ügyről.

A Népszabadság úgy tudja, a gyanúsítottak a csalást követeléskezelés elszámolása során követték el a pénzintézet sérelmére.

Az MSZP honlapjának portrétárában csütörtökön még szerepelt Nyékes Béla neve, de pénteken már nem. Nyakó István, a párt szóvivője közölte, Nyékes Béla nem tagja az MSZP-nek. Szerinte a párt tagozatainak párton kívüli is lehet tagja. Nyékes Béla ügyével kapcsolatban megkeresik az MSZP környezetvédelmi tagozatát - mondta.

Brúszel László, az MSZP megyei szervezetének alelnöke, a Kecskeméti szervezet elnöke az MTI-nek határozottan kijelentette: Nyékes Béla sem Kecskeméten, sem Bács-Kiskun megyében szocialista alapszervezetnek a tagnévsorában nem szerepel, a megyében nem ismerik.