Molotov-koktélt dobtak az MSZP tatabányai irodájára

Vágólapra másolva!
Molotov-koktélt dobtak a tatabányai MSZP irodára pénteken hajnalban. A bejárati ajtó rongálódott meg. A rendőrség  ismeretlen személy ellen indított eljárást rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

Molotov-koktélt dobtak az MSZP irodájára Tatabányán - közölte a párt megyei elnöke péntek reggel az MTI-vel. Lukács Zoltán szerint az ismeretlenek egy sörösüvegből készült gyújtóeszközt hajítottak az iroda bejárata elé.

A rendőrség szerint péntekre virradó éjszaka egy ismeretlen ember meggyújtotta egy házilag készített, éghető folyadékkal teli üveg tartalmát, majd a Győri úton található pártirodára dobta. Az égés következtében a bejárati ajtón elváltozás, elszíneződés keletkezett. Mindezt az iroda egyik munkatársa reggel 6 óra 45 perc körül észlelte, ezután tett bejelentést a rendőrségen - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség a helyszíni szemle során üvegtörmeléket, éghető vegyianyag-maradványt és rongyot talált. A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Bálint Gabriella, a tatabányai rendőrkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, az adatgyűjtés és a helyszíni szemle folyik.