A reménytelenség díszleteit bontaná le Orbán

Vágólapra másolva!
A helyes jelszó úgy hangzik: "csak a Fidesz" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pártja önkormányzati képviselőinek pénteki gyűlésén. Azt mondta, az ország köré egy abszurd színház díszleteit építették, és csak a Fidesz képes rá, hogy megteremtse a többséget a változáshoz. A baloldal szerinte erre eleve képtelen, de a jobboldali kis pártok sem tudnak segíteni.
Vágólapra másolva!

El kell takarítani a romokat, megnevezni a felelősöket és újra felépíteni Magyarországot - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken, pártja Önkormányzati Képviselők Fóruma nevű testületének ülésén. A fővárosi Syma csarnokban tartott rendezvényen Orbán azt mondta: azért kellett az európai parlamenti választás előtt összehívni a Fidesz önkormányzati képviselőinek gyűlését, mert "azt szeretnénk, ha Pécs városának hangját felerősítve azt mondanák el, amit az egész ország tud: elég".

A pártelnök szerint Magyarországon hét éve mintha díszletek között élnének az emberek. Orbán szerint "a reménytelenség díszletei vesznek körül minket, amelyek még a világgazdasági válság előtt is azt üzenték, nincs más út, nincs más lehetőség." Úgy fogalmazott: a miniszterelnök szerepében a színpadon egy színész ül, aki azt mondja, hogy ez fájni fog, miközben mögötte egy kórus azt ismételgeti, nincs remény.

Amint kiszabadítják magukat a díszletek közül, ki fog derülni, hogy az országban van erő, van remény és az ország sokkal többre képes - jelentette ki a Fidesz elnöke. Szerinte minden egyes Fideszre leadott szavazat "egy-egy hasítás, tépés a reménytelenség díszletein" és egy nagy lépés az igazi élet felé. Orbán ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak "újra és újra támad", nekimegy az embereknek, az önkormányzatoknak és a magyar jövőnek.

Úgy vélte, együtt ki lehet emelkedni a válságból, de szerinte ezt csak a Fidesz képes megvalósítani, és olyan európai, majd parlamenti többséget létrehozni, amellyel biztosítani lehet a nagy változás feltételeit. Szerinte a baloldalon csak olyan erők vannak, akik erre nem képesek, a jobboldalon pedig csak kis pártok találhatók, akik nem képesek segíteni azt, hogy közelebb jussanak céljaikhoz. Orbán leszögezte: a Fideszen belül a helyes jelszó úgy hangzik, hogy "csak a Fidesz", mert nem történhet meg az, ami 2002-ben és 2006-ban, amikor a szocialisták az utolsó pillanatban képesek voltak "lehasítani" a Fideszről 2-3-4 százalékot, és ezzel elpárolgott a jobboldal kormányzati lehetősége.

Schmitt szerint a parlamenti választás főpróbája az EP

Az európai parlamenti választás főpróbája a hazai országgyűlési képviselői választásnak, ami nem tudni mikor következhet be, de a legtávolabbi időpontot alapul véve is kilenc hónap múlva megtörténik - mondta Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője pénteken Szolnokon, a lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Próbája az összefogásnak, a szolidaritásnak, az akaraterőnek, a szervezettségnek és a fegyelemnek a polgári, és gondolom, hogy a másik politikai oldalon is - tette hozzá a politikus.