Rendőrség: Túlbiztosították a tatárszentgyörgyi házat

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint túlbiztosították azt a házat, amely április 7-én gyulladt ki Tatárszentgyörgyön: 23 millió forinttal kisebb volt a kár a biztosítási értéknél. A biztosító úgy nyilatkozott: félreértés túlbiztosításról beszélni.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint túlbiztosították az áprilisban Tatárszentgyörgyön kigyulladt házat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Papp Péter pénteken. Papp azt mondta: 23 millió forint a különbség a rendőrségi kárbecslésben megállapított összeg és a Generali Biztosítónál megkötött szerződésben rögzített biztosítási érték között. A túlbiztosítás okait nem a rendőrségnek, hanem a biztosítónak kellene vizsgálnia - tette hozzá.

Papp-Váry Borbála, a Generali Biztosító központjának kommunikációs csoportvezetője azt mondta: félreértés túlbiztosításról beszélni, ugyanis a biztosítók gyakorlata alapján nem a forgalmi, hanem az újraépítési érték az ingatlanbiztosítás megkötésének alapja, és a kétfajta érték akár jelentősen is eltérhet egymástól. A konkrét üggyel kapcsolatban a biztosítási titokra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni, de utalt arra: a rendőrséggel együtt a biztosító is vizsgálódik.