Ismét többségbe került a fővárosi koalíció

Vágólapra másolva!
Kiegészült a fővárosi közgyűlés, miután Bihary Gábor szocialista politikus kedden átvette megbízólevelét. Bihary az állambiztonsági múltja miatt támadott Kivágó Iván Györgynét váltja, aki pedig az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyét foglalta el egyetlen ülésre. Az eskütétel kapcsán még lehet vita.
Vágólapra másolva!

Helyreállt az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége a fővárosi közgyűlésben, miután kedd délelőtt az MSZP-s Bihary Gábor átvette képviselői megbízólevelét Fogarasi Józseftől, a Fővárosi Választási Bizottság elnökétől. A szocialista politikus, aki a mandátumáról május közepén lemondott Kivágó Iván Györgynét váltja a testületben a közgyűlés szerdai ülésén teheti le esküjét.

Kivágóné az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György VII. kerületi polgármester helyét foglalta el, de állambiztonsági múltja miatt támadások érték, ezért a költségvetés megszavazása után lemondott. Bihary Gábor 1994 és 2006 között már volt fővárosi képviselő. Jelenlega III. kerületi önkormányzat MSZP frakcióvezetője, illetve a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának is külsős tagja.

Az MTI városházi információkra hivatkozva azt írta, Bihary szerdai eskütétele kapcsán vita alakulhat ki a közgyűlésben. Az ellenzékiek jogértelmezése szerint ugyanis ahhoz, hogy esküt tehessen, 34 képviselő jelenlétére, az úgynevezett minősített többségre van szükség az ülésen. A városvezetés álláspontja, hogy Bihary már képviselő, ezért a 33 MSZP-SZDSZ képviselő előtt is leteheti esküjét.