Metélt farkincákról ír egy Morvainak tulajdonított levél

Vágólapra másolva!
Obszcén üzenetet küldött Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listájának vezetője az amerikai magyar zsidóknak - állítja a Mazsihisz. A Mazsihisz egy levelezőkör listáján Morvai aláírásával megjelent e-mailt idéz. E szerint Morvai azt tanácsolta az Amerikában élő magyar zsidóknak, hogy szabadidejükben "aprócska metélt farkincájukkal játszadozzanak". Morvai nem akart magánlevelezéséről nyilatkozni az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP) listavezetője obszcén üzenetet küldött e-mailben amerikai magyar zsidóknak - olvasható a Mazsihisz honlapján, ahol Morvai állítólagos levelét szó szerint közlik.

A Mazsihiszt egy több mint tíz éve az Egyesült Államokban élő magyar férfi, Barát Gábor tájékoztatta a Morvai aláírásával megjelent levélről. Barát tagja a mazsihisz.hu szerint "a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló" Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek. A szervezet levelezőlistájára érkezett Morvai levele, amelyet Barát Gábornak címzett - olvasható a Mazsihisz oldalán.

A levélben - amelyről elsőként az atv.hu számolt be - Morvai azt írja, "nagyon örvendenék, ha a magukat 'büszke magyar zsidóknak' titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett", majd hozzáteszi: "A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek, máris vigyázzba áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket, és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!" Az aláírás pedig így szól: "Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina".

A mazsihisz.hu szerint az ügyben Jeszenszky Géza, Magyarország korábbi külügyminisztere - a Deák-kör alapító tagja - is megszólalt, aki a levelezőkörnek azt írta: "Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást." Fodor András, a levelezőkör vezetője nyílt levélben kérte a Jobbikot, hogy határolódjon el listavezetője szavaitól, Morvaitól pedig bocsánatkérést követelt, ez azonban nem történt meg - írja a mazsihisz.hu.

Az MTI a levél miatt megkereste Morvai Krisztinát, aki annyit mondott, magánlevelezéseiről nem szeretne beszámolni. "Rengeteg gyalázkodást kapok folyamatosan, (...) ezekre én nem válaszolok" - mondta, hozzátéve, "kell, hogy megmaradjon egy olyan szférája az életemnek, amiről én nem tartozom elszámolással".