Két kiló heroint találtak Röszkénél

Vágólapra másolva!
35 millió forintot érő heroint foglaltak le a vámosok a röszkei határátkelőnél. A két kilogrammnyi tiszta heroint a táskájában kialakított rejtekhelyre bújtatta el a szerb férfi, aki azóta már őrizetben van.
Vágólapra másolva!

Két kilogramm heroint találtak a vámosok egy szerb férfi csomagjában a röszkei határátkelőhelyen. A nagy tisztaságú kábítószer értéke mintegy 35 millió forint - közölte a vám- és pénzügyőrség. A pénzügyőrök még vasárnap ellenőriztek az átkelőnél egy belépésre jelentkező montenegrói autóbuszt, amelynek sofőrje és utasai is azt állították, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal - mondta Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

A vámosok ezután átnézték a buszt, és a szerb férfi sporttáskájának aljában kialakított rejtekhelyen, négy csomagban több mint két kilogramm nagy tisztaságú heroint találtak. A 35 millió forint értékű kábítószert lefoglalták, az őrizetben lévő férfi ellen pedig kábítószerrel való visszaélés miatt eljárást indítottak. A röszkei átkelőnél a legutóbb múlt kedden bukkantak heroinra a vámosok, akkor 12 kilogrammnyi drogot próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi.