Vágólapra másolva!
Lefoglalta és szakértővel vizsgáltatja meg az MCA Roma Összefpgás által leadott, hamisnak bizonyult kopogtatócédulákat a rendőrség. A nyomozás a Jobbik OVB-delegáltja, Novák Előd feljelentésére indult, aki egyszer már felfedett egy hasonló ügyet Ferencvárosban. Az MCF 9 ezerrel több cédulát adott le, mint ahányan a pártra szavaztak.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MCF Roma Összefogás Párt ajánlószelvényei miatt - közölte kedden az MTI-vel a rendőrség. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a választás rendje elleni bűncselekmény miatt rendelt el a nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Az eljárás során a nyomozók lefoglalták az ajánlószelvényeket, és szakértőt is kirendeltek az ügyben.

Az MCF Roma Összefogás Párt ajánlószelvényeinek feltételezett hamisítása miatt Novák Előd, a Jobbik Országos Választási Bizottságba (OVB) delegált tagja tett feljelentést még május 14-én. A delegált az MTI-nek azt mondta, több száz hamis dokumentumot talált az MCF ajánlószelvényei között.

A hamis szelvényeket ellenőrzés során az Országos Választási Iroda (OVI) kiszűrte: azok az érvénytelen ajánlások közé kerültek, így azok az OVI korábbi közlése szerint nem befolyásolták a párt listájának nyilvántartásba vételét. Novák már tett hasonló feljelentést öt hónappal ezelőtt, amikor a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson találtak több ezer, nem eredeti ajánlószelvényt. Az ügyben nyomozást indított a BRFK, amely azóta is tart.

Kolompár Orbán, a roma politikai szerveződés elnöke május 8-án közölte: a szervezet önálló listát állít az európai parlamenti választásra és 22 500 ajánlószelvényt adott le. A szervezet a vasárnapi voksoláson - a magyarországi szavazókörökben, a külképviseletek nélkül - 13 440 szavazatot kapott.