Lökdösődtek a piliscsabai önkormányzat ülésén

Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a piliscsabai képviselő-testület hétfői nyílt ülése, amelynek végén többen szidalmazták és halálosan megfenyegették a polgármestert. A jelenlévők azért tiltakoztak, mert az önkormányzat nem tárgyalja újra a helyi óvoda építésére kiírt eredménytelen pályázatot.
Vágólapra másolva!

Botrányba fulladt a piliscsabai képviselő-testület hétfői nyílt ülése, amelynek végén többen szidalmazták, sőt halálosan megfenyegették a polgármestert. Ezt az MTI-vel maga a polgármester, Solti Gábor közölte kedden.

Piliscsaba önkormányzata korábban óvodaépítésre írt ki közbeszerzési eljárást. A beruházást 500 millió forinttal támogatta volna a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az önkormányzat végül június 2-án érvénytelenítette a közbeszerzési eljárást, arra hivatkozva, hogy a benyújtott legolcsóbb ajánlat is 92 millióval meghaladta a költségvetésben előirányzott összeget.

A hétfői ülésen az óvodaépítéssel foglalkoztak ismét. A polgármester szerint azt követően szabadultak el az indulatok, hogy a hallgatóság számára kiderült, nem lehet újratárgyalni az érvénytelenített közbeszerzést. A tiltakozók lökdösődni kezdtek, a polgármestert pedig "megdöglesz ma éjjel" felkiáltással fenyegették meg - közölte Solti.

A rendbontás miatt a polgármester értesítette a pilisvörösvári rendőrőrsöt, ahonnan járőrt küldtek ki. A rendőrőrs vezetője az MTI-nek azt mondta: hivatalból nem indul eljárás, a járőr megjelenése után ugyanis rendeződött a helyzet.

Solti közölte: az önkormányzat azért hozott korábban olyan rendeletet, amely szerint nem lehet újratárgyalni a közbeszerzési ügyekben született döntéseket, mert volt már példa arra, hogy megtették ezt, ám a versenyben alulmaradt vállalkozók pereltek, ami a községnek nyolcmillió forintjába került.