Vágólapra másolva!
Még két hónappal meghosszabbította a bíróság Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - írja a Magyar Nemzet. Az ingatlanügyben meggyanúsított politikus február közepe óta ül börtönben.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - írta a Magyar Nemzet szerdán Fazekas Gézára, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva. A bíróság egy másik tárgyaláson elutasította a politikus ügyvédjének indítványát arról, hogy védencét vegyék házi őrizetbe vagy lakhelyelhagyási tilalom mellett helyezzék szabadlábra. A döntések nem jogerősek.

Hunvald február 12-e óta van előzetes letartóztatásban hétrendbeli csalás és kétrendbeli csalás kísérletének gyanújával. Áprilisban kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással is meggyanúsította az ügyészség, amely különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az erzsébetvárosi ingatlanügyben. A polgármestert azzal gyanúsítják, hogy ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az erzsébetvárosi önkormányzatot az ingatlanügyletekkel 970 millió forintos kár érte a főügyészség szerint.