Tűz volt egy mátészalkai áruház lisztraktárában

Vágólapra másolva!
A tűzoltók megfékezték a lángokat, amelyek egy mátészalkai bevásárlóközpont lisztraktárában csaptak fel keddről szerdára virradó éjjel - közölte a Szabolcs megyei katasztrófavédelem vezetője. A hétvégi viharkárok miatt sok tűzoltó tartózkodott a környéken, ezért nagy erőket tudtak mozgósítani a tűzhöz.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal éjfél előtt tűz ütött ki egy mátészalkai bevásárlóközpontban. A lángok az üzletház pékségének lisztraktárában csaptak fel, és a helyszínre leghamarabb kiérkező mátészalkai tűzoltók akadályozták meg, hogy a tűz átterjedjen a teljes épületre - mondta az MTI-nek Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Hozzátette a helyi tűzoltók négy vízsugárral kezdték meg a lángok oltását, miközben riasztották a nyírbátori és a kisvárdai egységeket is. Pernyák Sándor megjegyezte, hogy a vasárnapi viharkárok felszámolása érdekében a térségben jelentősen megemelték a tűzoltók létszámát, s nappali munka után pihenő tűzoltókat is riasztani tudták az égő bevásárlóközponthoz.

A 6x4 méteres lisztraktárban a becslések szerint jelentős, több mint egymillió forintos kárt keletkezett. A tűzoltóság szakemberei megkezdték annak vizsgálatát, mi okozta a tüzet.