Szándékosan gyújthatták fel a tatárszentgyörgyi házat

Vágólapra másolva!
Kiégett egy tatárszentgyörgyi ház csütörtök hajnalban, a tűzben nem sérült meg senki. A házban benzint locsoltak szét, ezért a rendőrség szerint valószínűleg szándékos gyújtogatás történt, de kizártnak tartják, hogy etnikai indíttatásról lenne szó.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy ház Tatárszentgyörgyön csütörtökön hajnalban, a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt - erősítette meg a Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője, Kovács Viktória az MTI értesülését. Az [origo] érdeklődésére elmondták a PMRFK-nál, hogy hajnali 2 óra körül érkezett a bejelentés a tűzről, és hogy a tűzoltók és a rendőrség azon nyomban kivonultak. A tüzet hamar sikerült megfékezni.

Az elsődleges információk szerint valószínűleg benzinnel lelocsolták, majd meggyújtották a házat - közölte délután Kocsis István, a Dabasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A helyszíni szemle és az első tanúmeghallgatások során kiderült, hogy a tartósan távol lévő tulajdonos egy, a ház mellett álló lakókocsiban tartózkodó fiatalembert bízott meg az ingatlan őrzésével. A rendőrök a lakókocsiban egy még teljesen ki nem ürített benzineskannát találtak, a fiatalembernek pedig nyoma veszett, őt keresik a nyomozók.

Nagy a valószínűsége annak, hogy szándékos gyújtogatás történt, amelyhez köze lehet a lakókocsiban élő férfinek - mondta Kocsis, aki szerint a helyzet nem egyértelmű, mert a lakókocsiban is szétfolyt valamennyi benzin. Az MTI hivatalosan meg nem erősített információi szerint a tulajdonos élettársát sikerült elérni és kihallgatni - a nő 12 millió forintban jelölte meg a szépen parkosított kertben álló, áprilisban elkészült házban esett kárt.

Kora délután kerestük az illetékes dabasi rendőrkapitányságot, ahol Csernus József alezredes elmondta, hogy a Szálláska nevű településrészen gyulladt ki a ház. Az épület új építésű, frissen berendezett volt, de még nem költöztek be a lakók. A tűzvizsgálati eredményekre még várni kell - tette hozzá. Csernus szerint nincs összefüggés a romák elleni támadások, és a mostani háztűz között, mivel az épület sem romák tulajdona. A dabasi rendőrkapitánynak is ez a véleménye. Kocsis közölte: sem az utcában, sem a környéken nem laknak romák. A rendőrség az ügyben rongálás bűntette miatt indított nyomozást.

Tatárszentgyörgy az utóbbi években sokat szerepelt a hírekben: először a Magyar Gárda masírozása miatt, később romák elleni súlyos - egyszer halálos kimenetelű - támadások szolgáltattak erre ürügyet.