Megdobtak egy nő a kalocsai holokausztrendezvényen

Vágólapra másolva!
Megsérült egy amerikai állampolgárságú nő a kalocsai holokausztrendezvényen, mert egy férfi megdobta egy csavarral. Rendőrségi eljárás is indult, mert először nem tudták, hogy meglőtték vagy megdobták. A férfi azzal indokolta tettét, hogy zavarta a napok óta tartó, zajos rendezvény.
Vágólapra másolva!

Egy 54 éves kalocsai férfit dobta tarkón anyacsavarral azt a 22 éves amerikai nőt pénteken, aki a helyi zsidó temetőben a holokauszt megemlékezésen vett részt. A férfi tettét azzal indokolta, hogy zavarta a két napja tartó rendezvénysorozat hangos zenéje, ezért dobta ki az ablakán a csavart, ami a tarkóján sebesítette meg a tömeg szélén álló fiatalt. A férfi alkoholt is ivott és kiderült, hogy rendszeres orvosi kezelés alatt áll.

A program főszervezője, Magóné Tóth Gyöngyi korábban azt közölte, hogy a nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az amerikai állampolgárságú fiatal nő, akit meglőttek vagy megdobtak a helyi zsidó temetőben. A fiatal nőt kórházba szállították, ahol az orvosok három öltéssel varrták össze a tarkóján keletkezett sebet. "Ez egy kis város, itt mindenki mindenkit ismer. Ráadásul nem kaptunk előzetes fenyegetést. Rendőrök és polgárőrök is biztosították az eseményeinket. Igaz, ők elsősorban a közlekedés zavartalanságát felügyelték" - mondta Magóné Tóth Gyöngyi.

A férfi ellen eljárást indítottak, szabadlábon védekezhet - mondta el a Független Hírügynökségnek Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.