Dávid válasza Orbánnak: Foglalt vagyok

Vágólapra másolva!
Mindig én kértem meg a hölgyek kezét - így reagált Orbán Viktor Fidesz-elnök arra, hogy az MDF vezetője, Dávid Ibolya a hétvégén a két párt együttműködését javasolta. Orbán azt mondta, még szokja az új helyzetet. Dávid Ibolya viszont azzal vágott vissza, hogy ő egyrészt foglalt, másrészt politikus, aki a jó vicceket szereti.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a hétvégén felvetette, hogy pártja és a Fidesz összefoghatna. Dávid szombaton, pártja országos gyűlése után beszélt arról, hogy a Fidesz és az MDF együttműködése elengedhetetlen abban, hogy a következő időszakban a szélsőjobb további erősödését meg tudják akadályozni.

Orbán a Fidesz-KDNP hétfői frakcióüléséről távozóban arra a kérdésre, hogy elfogadja-e Dávid Ibolya felhívását az összefogásra, úgy válaszolt: "Sose voltam még ilyen helyzetben, mindig én kértem meg a hölgyek kezét; még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni. Ez egy új helyzet. Szoknom kell."

Dávid Ibolya közleményében furcsa reakciónak nevezte Orbán megjegyzését. "Ön vajon Morvai Krisztinára, vagy rám, a Magyar Demokrata Fórum elnökére céloz akkor, amikor egy női politikussal összefogna?" - tette fel a kérdést a Fidesz elnökének. "Másfelől szeretném leszögezni, hogy valamit nagyon félreértett, hiszen én politikus és egyébként foglalt is vagyok, továbbá a viccek terén igényes. Nem az Ön kezét kértem meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében" - közölte a politikus.