Gyanúsított lett a felgyújtott tatárszentgyörgyi ház tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Csalással gyanúsították meg, és kihallgatták annak a tatárszentgyörgyi háznak a tulajdonosát, amely április elején égett le. A gyanú szerint a jóval értéke fölött biztosított házat szándékosan gyújtották fel.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség kedden a tatárszentgyörgyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesét a leégett házával kapcsolatban. Az asszony háza április 7-ére virradóra gyulladt ki. Az ingatlant a melléképülettel és ingóságokkal együtt körülbelül 28 millió forintra biztosították, miközben a szakértői jelentés szerint összesen 5,6 millió forintot ért. A nő ellen most nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt indult eljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint az ügyben elkészült már a szakértői jelentések egy része - a vegyész, a nyomszakértő és a tűzvizsgáló elemzése - és kihallgattak több tanút is az elmúlt időszakban. Az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján hallgatták ki kedden gyanúsítottként a ház tulajdonosát. Az asszony tagadja a bűncselekményt, hazugságvizsgálatnak viszont nem hajlandó alávetni magát. A rendőrség szerint az ügyben más tanúk és esetleg további gyanúsítottak is lehetnek.