Intenzív áradás Sárvár térségében

Vágólapra másolva!
Több mint egy métert emelkedett reggel óta Sárvárnál a Rába vízszintje, az intenzív áradás miatt elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A Rába Ikervár és Sárvár között tetőzik. Sárváron 236 centiméter a folyó vízszintje: egy méterrel alacsonyabb a készültségi foknál, de a hirtelen jött vízemelkedés miatt szükség van a nagyobb készültségre - közölte a vízügyi igazgatóság ügyeletese.

Továbbra is harmadfokú a készültség a Rába lassú apadása miatt Körmenden. A folyó ezen a szakaszon szinte csak centiméterről centiméterre apad, a délutáni órákban 4,60 méter volt a vízszint.

A Rába áradása miatt hat alsóbbrendű utat zártak le Vas megyében. Továbbra sem lehet közlekedni Körmenden a régi Rába-hídon. Zárva van az út Csákánydoroszló és Ivánc között is, így Ivánc, Hegyhátszentmárton és Felsőmarác csak Őriszentpéter vagy Viszák irányából érhető el. Útlezárás van érvényben Pinkamindszent és az országhatár között is.