Július elsejétől hétvégi kamionstop az utakon

Vágólapra másolva!
Július elsejétől szombaton délután 3-tól vasárnap este 10-ig nem közlekedhetnek 7,5 tonnánál nehezebb kamionok a közutakon. A rendelet augusztus végéig érvényes.
Vágólapra másolva!

Július elsején életbe lép a nyári kamionstop a közutakon. Az erről szóló kormányrendelet szerint a korlátozás a 7,5 tonnánál nehezebb magyar vagy külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsira, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra, lassú járműre, valamint e járművekből és pótkocsiból álló járműszerelvényre vonatkozik.

Ezek a tehergépkocsik a magyarországi közutakon július 1-jétől augusztus 31-éig, szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig, munkaszüneti napokon a megelőző nap 22 órától a munkaszüneti nap 22 óráig nem közlekedhetnek.

A közlekedési miniszter veszélyhelyzetben meghatározott időtartamra - a környezetvédelemért felelős miniszter véleményének figyelembevételével - felfüggesztheti a rendeletet.

A korlátozás nem vonatkozik az EURO 3-as környezetvédelmi osztályba besorolt, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra. A kormányrendelet további olyan eseteket is tartalmaz, amelyekre nem vonatkozik a kamionforgalom hétvégi korlátozása, a tilalom alól meghatározott feltételek mellett felmentést lehet kérni.