Weinek Leonárd is indul az SZDSZ-elnökségért

Vágólapra másolva!
Már három jelölt is van az SZDSZ elnöki posztjára, miután Weinek Leonárd zuglói polgármester hétfőn bejelentette, hogy indul a Fodor Gábor lemondása miatt megürülő székért. Weinek egy debreceni sajtótájékoztatón jelentette be indulását, és közölte, hogy nemzeti liberális pártot szeretne létrehozni.
Vágólapra másolva!

Weinek Leonárd, Zugló SZDSZ-es polgármestere hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy indul a párt elnöki posztjáért, miután megszerezte a jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Weinek szerint a legmarkánsabb kérdés a nemzethez fűződő viszony, amiben a kossuthi értelemben vett reformkori liberális politizálást tekinti mérvadónak.

Vele együtt már három jelölt van az elnöki posztra, amely azért ürül meg, mert Fodor Gábor elnök távozik az SZDSZ csúfos EP-választási eredménye miatt. Gusztos Péter parlamenti képviselő múlt héten jelezte, hogy bizonyos feltételekkel vállalja az elnökséget, az SZDSZ budapesti választmánya pedig Retkes Attilát javasolta elnöknek.

Weinek szerint az SZDSZ-ben gyökeres változtatásokra van szükség, "az eddigi formában, ezzel a tartalommal, ezen a módon nem lehet és nem is szabad folytatni a politizálást". Ez egyúttal azt is jelenti, hogy elsősorban a vidékre szeretne koncentrálni. Az SZDSZ vezető testületeinek munkájában pedig számít a megyei tisztségviselőkre, elnökökre. A helyi, a lokális jelleg, a nemzeti érdek kell, hogy mérvadó legyen - fogalmazott Weinek, hozzátéve, hogy a nemzeti liberális pártnak szociálisan érzékenyebb, a konzervatív értékek iránt sokkal nyitottabb közpolitikát kell folytatnia.