Bajnai is felszólal az MSZP kongresszusán

Vágólapra másolva!
Elmegy az MSZP szombati kongresszusára Bajnai Gordon miniszterelnök, aki beszédet is mond majd a pártrendezvényen - erősítette meg az [origo]-nak a kormányszóvivő. Bajnait a pártvezetés hívta meg a rendezvényre, amelyen az MSZP európai parlamenti választásokon elért rossz eredményéről lesz szó.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon kormányfő elmegy az MSZP szombati kongresszusára, és beszédet is mond majd - mondta az [origo]-nak Szollár Domokos kormányszóvivő. Az MTI szerint a miniszterelnök a pártvezetés meghívására mondott igent, felszólalásában a kormány eddigi tevékenyéséről fog beszélni, és az őszi teendőkről is beszél - többek közt a 2010-es költségvetésről.

A párton kívüli miniszterelnök eddig csak néhány alkalommal mutatkozott az MSZP rendezvényein, és a párt vezetése is többször hangsúlyozta, a szocialistáknak a kormánytól független, önálló arculat kialakítására kell törekedniük. Szollár Domokos nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy a kormányfő és az MSZP viszonyát hogyan érinti Bajnai részvétele a kongresszuson.

A szombati MSZP-kongresszus az európai parlamenti választások eredményét értékeli majd (a párt mindössze 17,4 százalékot szerzett a június 7-i szavazáson). Korábban a pártvezetés a pártértekezleten akarta ezt megtenni, de végül - Szili Katalin házelnök javaslatára - kongresszust hívtak össze, amely nagy horderejű döntések meghozatalára is jogosult. A kongresszus javaslatot tesz majd a következő időszak politikai menetrendjére is.