Hét sérültje van a boglári buszbalesetnek

Vágólapra másolva!
Négyen súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek, amikor Vértesboglárnál összeütközött két autóbusz. Az eső miatt csúszós volt az út, ez okozhatta a balesetet, amely egy éles kanyarban történt.
Vágólapra másolva!

Négy ember súlyos, három pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor összeütközött két busz Vértesboglár mellett - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőrség szóvivője. Az egyik súlyos sérült az egyik autóbusz sofőrje, a többi sérült a másik távolsági buszon utazott.

Az eső miatt csúszós volt az út, valószínűleg ez okozhatta az ütközést, mert az első információk szerint a buszok nem hajtottak túl gyorsan - mondta a szóvivő. A baleset egy éles kanyarban történt. A helyszíni szemle kilenc óra után még tartott, a helyszínen teljes az útzár.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a sérülteket a tatabányai és a székesfehérvári kórházba vitték. A baleset nem sokkal este hat előtt történt, és az egyik sérülthöz mentőhelikoptert hívtak.

A két buszon összesen 20-25 utas lehetett a megyei katasztrófavédelem szerint. Mentesítő járatokat küldtek értük a buszos társaságok. Az MTI szerint az Alba Volán két távolsági buszáról van szó, amelyek a 8126-os út 25-ös kilométerszelvényénél ütköztek össze.