Már szeptemberben benyújtja a költségvetést a kormány

Vágólapra másolva!
A befektetői bizalmat növeli, ha a szokásosnál korábban, már november végén elfogadja a költségvetést az Országgyűlés Bajnai Gordon miniszterelnök szerint. Idén már szeptemberben benyújtja a jövő évi költségvetést a kormány, mely Bajnai Gordon szerint nem választási költségvetés lesz.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején benyújtja a kormány a 2010-es költségvetést - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fóruma előtt. Így az Országgyűlés a tervek szerint a szokásos december végi időpont helyett már novemberben szavazhat a jövő évi költségvetésről.

Bajnai Gordon szerint jelentősen növelné a Magyarország iránti befektetői bizalmat, ha legkésőbb november végéig elfogadná a parlament a büdzsét.

Biztosíthatom önöket, hogy Magyarországon nem lesz választási költségvetés - mondta a fórum résztvevőinek Bajnai Gordon.

A miniszterelnök szerint a szükséges lakossági megszorítások nagy részét már végrehajtotta a kormány. A második félév kiemelt feladatai szerinte a vállalatokra nehezedő bürokratikus teher enyhítése, ágazati stratégia kidolgozása a négy kulcságazatban - járműipar, logisztika, informatika-elektronika, gyógyszeripar-biotechnológia -, a munkahelymegőrző programok folytatása és a vállalatok finanszírozási nehézségeinek csökkentése.

A kormány programját a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság is hitelesnek találta, a Merrill Lynch egy közelmúltban megjelent elemzése szerint pedig a ciklikusan kiigazított - a válság hatásait kiszűrő - költségvetési hiány tekintetében Magyarország világelső lehet - mondta Bajnai Gordon.