Az alpolgármester vérző orráról vitáznak Fóton

Vágólapra másolva!
Feljelentette Fót MSZP-s alpolgármestere a település fideszes polgármesterét, mert szerinte egy konnektorral a polgármester úgy arcon vágta, hogy vérezni kezdett az orra. A Fidesz szerint viszont véletlenül történt minden, és csak színlelt a szocialista politikus.
Vágólapra másolva!

Könnyű testi sértés miatt feljelentette Fót MSZP-s alpolgármestere, Fábry Béla a település fideszes polgármesterét. A két politikus a testület kedd esti ülésén verekedett össze - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A feljelentés a dunakeszi rendőrségre érkezett, ahonnan a helyi bírósághoz továbbították az ügyet.

Fábry Béla az MTI-nek azt mondta: a keddi ülésen a polgármester elleni kereset volt napirenden. A testület egy része szerint ugyanis a polgármester törvénytelenségeket követ el. A polgármester azonban - Fábry szerint - megakadályozta az ülés megtartását. Szóváltásba keveredtek, miközben a polgármester egy konnektort vágott hozzá, amitől eleredt az orra vére. Ezek után az alpolgármester bejelentést tett a rendőrségen.

Az MTI Mádly Zsolt polgármestert nem érte el. Pozderka Gábor, a Fidesz városi alelnöke, önkormányzati képviselő, szintén beszámolt a történtekről. Szerinte az alpolgármesternek nem volt joga összehívnia az ülést. Ezért alakult ki a szóváltás. A vita közben az alpolgármester a polgármester kezére ütött, ő pedig kitépte a mikrofon zsinórját az asztalba épített csatlakozóból. A zsinór vége pedig elérte az alpolgármester arcát. Pozderka szerint a sértett teátrális módon szenvedést színlelt, nem látszott, hogy vér folyna az orrából.