Sorra váltja le a cégvezetőket a pécsi polgármester

Vágólapra másolva!
A helyi busztársaság teljes vezetésének menesztése után a pécs-pogányi reptér vezetőjének leváltását is kezdeményezte Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, aki a májusi időközi választáson vette át a város irányítását a szocialistáktól. Páva mulasztásokkal és rossz üzletpolitikával indokolja a leváltásokat.
Vágólapra másolva!

Ács Gyula, a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetőjének felmentését kezdeményezi a pécsi városvezetés - közölte Nagy Csaba fideszes pécsi alpolgármester szerdán. "Ács Gyula menesztését azért kezdeményeztük, mert a vizsgálatok során olyan mulasztásokat, rossz üzletpolitikára és cégvezetésre utaló nyomokat tártak fel a szakértők, amely ezt a döntést szükségszerűvé teszi" - áll Nagy közleményében.

Nagy azt írta: Páva Zsolt polgármester utasítására kérte arra a Baranya Megyei Önkormányzat elnökét, Hargitai Jánost, mint a pécsi önkormányzat tulajdonostársát, hogy járuljon hozzá az ügyvezető felmentéséhez.

Mióta Páva megnyerte május 10-én az időközi polgármesterválasztást, többeknek kellett távozniuk Pécsett korábbi posztjukról. Páva a megválasztását követő harmadik napon megvonta a három szocialista alpolgármester hatásköreit. A politikus a választás eredményére, illetve takarékossági okokra hivatkozva két alpolgármesteri posztra tett javaslatot. Az egyiket egy fideszes, a másikat szocialista képviselő tölti majd be. Végül mégsem csak kettő, hanem mindhárom korábbi szocialista politikus lemondott, mert egyikük se volt Páva számára elfogadható.

Hétfőn a helyi busztársaság vezérigazgatójának felmentését kezdeményezte a polgármester. Páva emellett írásban utasította a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját, hogy hívja vissza a Pécsi Közlekedési Zrt. felügyelőbizottsági (fb) és igazgatótanácsi (it) tagjait is. "Úgy látom, sem az fb, sem pedig az it nem végzi megfelelően a dolgát, nem kellő hatékonysággal és gyorsasággal járnak el Pécs érdekében" - jelentette ki a polgármester.

Hozzátette: "Az elhíresült botrányos buszeladás ügyében felállított vizsgálóbizottság is késéssel kezdte meg a munkáját. Az általuk megjelölt július végi határidő pedig érthetetlen, mivel a városnak az lenne az érdeke, hogy mielőbb tisztázódjon, ki és miért adta el Pécs tömegközlekedési eszközeit, kit terhel ezért a felelősség." (A buszeladásról részletesebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.)