Illegális jegyárus dulakodott egy BKV-ellenőrrel

Vágólapra másolva!
Egy mexikói turistánál talált használt jegy vezette egy illegális jegyárushoz a BKV főellenőrét. A csalót az Operánál fülelték le, de aztán közben dulakodásba keveredett az ellenőrrel. Az ellenőr és a turista is megsérült.
Vágólapra másolva!

Megsérült a BKV főellenőre és egy turista, amikor megpróbáltak feltartóztatni egy illegális jegyárust az Operánál - közölte a BKV. A BKV főellenőre a Keleti pályaudvari metrómegállóban ellenőrizte a jegyeket, amikor egy mexikói turistánál korábban már felhasznált jegyet talált.

Az ellenőrökkel együtt dolgozó diáktolmács segítségével derült ki, hogy a turista az Operánál vette a használt jegyet, a kisföldalatti állomásán. A főellenőr a turistával és a tolmáccsal együtt odament, és lefülelték az illegális jegyárust.

Miközben a tolmács értesítette a rendőröket, a csaló megpróbált kereket oldani, de a kisebb dulakodás árán főellenőr megakadályozta. Ekkor szenvedett könnyebb sérüléseket az ellenőr és a turista. A rendőrök mindegyiküket a VI. kerületi rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra.

A BKV szerint idén már több mint 40 támadás érte ellenőreiket.