Graffitisekkel dulakodtak a BKV biztonsági őrei

Vágólapra másolva!
Egy fiatalember megsérült, amikor dulakodás alakult ki a BKV biztonsági őrei és az általuk tetten ért gaffitisek közt a budapesti Forgách utcai metróállomáson. A négy firkáló közül egy el tudott szaladni, három ellen rongálás miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Négy fiatal graffitizőt értek tetten a BKV biztonsági őrei éjszaka a Forgách utcai metrómegállónál, hármat elfogtak, a negyedik elkövetőt még keresik a rendőrök - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint a négy fiatal szerdán késő este a Forgách utcai metróállomás bezárása előtt elbújt az állomás területén, majd később lementek az alagútba és több metrókocsit festékkel lefújtak. Az elkövetőket tetten érték a BKV biztonsági őrei, és megkísérelték őket visszatartani.

Ketten megadták magukat, egy elkövetőnek azonban sikerült elszaladnia. A negyedik graffitis is menekülni próbált, miközben az őt visszatartani szándékozó biztonsági őrre támadt és őt többször ököllel arcon ütötte. Dulakodtak, végül a fiatalembert a biztonsági őrök fogták el és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A 30 éves fiatalember a dulakodásban megsérült, ezért kórházba szállították.

Két társát, egy 19 éves, valamint egy 21 éves fiatalembert a rendőrök előállították. Kihallgatásuk során egyikük beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, társa tagadta azt. A három fiatalemberrel szemben rongálás miatt indult eljárás, negyedik társukat még keresik a rendőrök. Az okozott kár egymillió forint.