Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a BRFK a Jobbik szombati tüntetése miatt, amelyen bejelentették a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda újjáalakulását. A rendőrség már akkor figyelmeztetett, hogy bűncselekményt követ el, aki részt vesz egy feloszlatott szervezet vezetésében.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást rendelt el törvény vagy más hatósági rendelkezés elleni izgatás , illetve egyesülési joggal visszaélés gyanúja miatt, a Jobbik 2009. július 11-i, a fővárosi Szabadság téren tartott demonstrációval kapcsolatban - közölte kedden honlapján a rendőrség.

Hétfőn Bencze József országos rendőrfőkapitány az MR-1 Kossuth Rádiónak azt mondta, a BRFK eljárást indított annak tisztázására, hogy ki vagy kik követhettek el jogsértést szombaton azzal, hogy részt vettek egy feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében.

Szombaton a Jobbik demonstrációján Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója bejelentette, újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom, amelyet július 2-án oszlatott fel jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla. Az Országos Rendőr-főkapitányság aznap este közölte: "aki a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, bűncselekményt követ el".