Hármas halált okozott a cserbenhagyó sofőr

Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak abban a balesetben, amelyet egy cserbenhagyó sofőr okozott Vas megyében. Egy feltehetően olasz rendszámú autó a 8-as úton kezdett bele egy teherautó előzésébe, amivel a padkára kényszerített egy autót, amely összeütközött egy harmadik kocsival. A balesetben három román állampolgár halt meg, két sérültet súlyos állapotban vittek kórházba. A rendőrség keresi a vétkes sofőrt.
Vágólapra másolva!

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor személyautók ütköztek pénteken, Vas megyében a 8-as számú főúton, Gasztony közelében. A rendőrség egy cserbenhagyót keres - mondta az MTI-nek a helyszínen Szalai Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A megyéből kivezető utakon ellenőrzőpontokat állítottak fel.

A rendőrség egy szürke vagy ezüst színű, feltehetően olasz rendszámű Citroen vezetőjét és utasait keresi, amely az eddigi adatok szerint egy teherautó előzésébe kezdett. A Körmend irányából érkező, szintén olasz rendszámú személygépkocsi vezetője az ütközés elkerülése érdekében lehúzódott az útpadkára, ahol elveszítette uralmát járműve fölött és összeütközött egy szemből jövő, osztrák rendszámú személyautóval.

Az olasz rendszámú kocsiban három román állampolgárságú férfi utazott, a baleset következtében mindhárman a helyszínen meghaltak. Az osztrák rendszámú autóban ketten ültek, ők súlyosan megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi Markusovszky Kórházba. Az MTI úgy tudja, hogy annak a súlyos sérültnek is válságosra fordult az állapota, akit mentőautóval vittek kórházba.

A balesetnek részese volt egy harmadik autó is, amely az egyik jármű által vontatott utánfutóról az útra leesett kenuknak hajtott neki, de ebben az autóban senki nem sérült meg. A keresett gépkocsiban szemtanúk elmondása szerint hárman utaztak, a baleset után az autó jobb első üléséről kiszállt egy szőke hajú nő, állítólag román nyelven mondott néhány szót, majd visszaült a gépkocsiba és Körmend irányába elhajtottak - közölte Szalai Ferenc.