Kigyulladt egy épület a Marczibányi téren

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók kedd éjszaka egy Marczibányi téri lakatlan épület oltásához. Az épület tetőszerkezete gyulladt ki, a lángokat szerda hajnalra sikerült megfékeznie 58 tűzoltónak.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt kedd este egy épület a főváros II. kerületében, a Marczibányi téren, az egykori lőtér területén - jelentette kedd éjfél után az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa. Tudósítónk szerint az 1996 óta nem működő lőtér egyik épületének teteje égett, a lángok óriásiak, tenyérnyi pernye szállt. Több tűzoltó autó érkezett a helyszínre.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletén az [origo]-nak elmondták: egy nyolcszor húsz méter alapterületű épület tetőszerkeszete gyulladt ki. A tűzoltók 19 autóval vonultak a helyszínre, 58-an küzdöttek a lángokkal. Végül nem sokkal szerdán hajnal két óra előtt sikerült eloltaniuk - jelentette a Független hírügynökség. Az épületet átvizsgálták, nem tartózkodott bent senki.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter az MTI-nek más adatot közölt az égő épület területéről, szerinte egy ötszáz négyzetméteres alapterületű ingatlanról van szó. Azt nem tudta megmondani, hogy a volt lőtér épülete gyulladt-e ki. Annyit mondott csak, hogy a feliratok tanúsága szerint a helyszínen egy rendezvényközpont építését vették tervbe. Molnár hajnali fél kettő után közölte, hogy az oltás jelenleg is zajlik, mert az épület belsejében még mindig vannak tűzfészkek.

A helyszínen összesereglett környékbeliek arról beszélnek, hogy az épületet nemrég műemlék jellegűvé nyilvánították - mondta tudósítónk. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal műemlék jegyzékében szerepel a Lövőház épülete.

Az egykori lőtér területén rendezvényközpontot, apartmanházakat és wellnesközpontot tervezett kialakítani a Haris Kereskedőház Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft., amelynek 2006 szeptemberében, pályázat alapján eladta a területet az önkormányzat. A környékbeliek a helyszínen tudósítónknak azt mondták: évek óta küzdenek azért, hogy a terület maradjon meg eredeti állapotában.