Nem ad többé kampánytanácsokat a Political Capital

Vágólapra másolva!
Leépíti magyarországi kampánytanácsadói tevékenységét a Political Capital Institute, amely a jövő évtől csak politikai elemzéssel, településmarketinggel, illetve stratégiai tanulmányok készítésével foglalkozik majd. Távozik a cég igazgatói székéből Somogyi Zoltán, és az MDF-nek a jövőben egy önálló tanácsadó testület keretében dolgoznak a cég munkatársai.
Vágólapra másolva!

A Political Capital Institute jövő januártól politikai elemzéssel és kockázat-előrejelzéssel, településmarketinggel, illetve közéleti stratégiai tanulmányok készítésével kíván foglalkozni - tudatta szerdán az elemző cég, amely így Magyarországon leépíti kampánytanácsadói tevékenységét, és a jövőben csak külföldi kampányokat bonyolít.

Ezzel párhuzamosan lemond igazgatói posztjáról - tulajdonrészének megtartása mellett - Somogyi Zoltán, a céget szeptembertől Gyulai Attila irányítja ügyvezetőként, míg Szabados Krisztián szintén ügyvezetőként a nemzetközi ügyekért felel. 2006-os szófiai irodanyitást követően önálló Political Capital iroda nyílt Dubaiban, valamint montenegrói központtal megalakult a dél-kelet európai országokkal foglalkozó intézet is.

A Political Capital néhány munkatársa önálló tanácsadó intézetet hoz létre, mely elsősorban az MDF-től érkező megbízásokat teljesíti - derül ki a közleményből, amely szerint "az intézet konzervatív értékrendjét felvállalva" ezzel arra ösztönzi a hazai tanácsadói piac szereplőit, hogy a nyilvánosság előtt tegyék láthatóvá megbízásaikból adódó politikai kapcsolataikat.