Újabb fegyelmi eljárás indul a váci polgármester ellen

Vágólapra másolva!
A korábban már 30 napra felfüggesztett váci polgármester ellen újabb fegyelmi eljárás indul - így döntött szerdán a képviselő-testület. A vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerint további, a polgármester által elkövetett szabálytalanságok derültek ki.
Vágólapra másolva!

Újabb fegyelmi eljárást indított Vác MSZP-s polgármestere ellen a képviselő-testület, mert munkája kapcsán további szabálytalanságokra derült fény - közölte a város fideszes képviselőcsoportjának elnöke, Tomori Pál a szerdai rendkívüli testületi ülés után.

Tomori elmondta, hogy hetekkel ezelőtt a testület különféle jogsértések miatt 30 napra felfüggesztette Bóth Jánost a hivatalából, és most újabb szabálytalanságok kerültek napvilágra. Ezek közé tartozik közlése szerint, hogy a mélygarázsépítés felülvizsgálatára a polgármester nem a testület által kijelölt társasággal, hanem felhatalmazás nélkül egy másik gazdasági társasággal, illetve ügyvédi irodával kötött szerződést. Ugyancsak a terhére róható fel az államháztartásról szóló törvény megsértése - közölteTomori, aki egyben a vizsgálóbizottság elnöke is.

A 23 tagú képviselő-testületből tizenketten szavazták meg az újabb fegyelmi eljárást, ez minősített többséget jelent. A testület 9 szocialista, 2 független - ők korábban MSZP-sek voltak, de kiléptek -, 1 további független és 11 jobboldali képviselőből áll.

A vizsgálat idején a város első emberének feladatait az alpolgármester látja el. Bóth János korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy munkaügyi bírósághoz fordul a tisztségéből való felfüggesztése miatt.