Magyar Nemzet: 39 milliót kapott a menesztett BKV-igazgató

Vágólapra másolva!
39 milliós végkielégítést kapott a BKV-tól a paraméterkönyv kudarca miatt tavaly menesztett stratégiai igazgató. Bosnyák Gyula alig egy évet töltött a közlekedési vállalatnál - írja a Magyar Nemzet. Korábban a humánpolitikai igazgatóról derült ki, hogy megkapott százmilliós végkielégítése ellenére tovább dolgozott a BKV-nál.
Vágólapra másolva!

39 milliós végkielégítést kapott a BKV tavaly áprilisban menesztett stratégiai igazgatója, Bosnyák Gyula - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Bosnyák alig egy évig dolgozott a fővárosi tömegközlekedési cégnél.

A stratégiai igazgatónak eredetileg a 2007-2011 közötti időszakra volt határozott idejű szerződése, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó paraméterkönyv elfogadtatása - írja a Magyar Nemzet. A paraméterkönyv 2,2 milliárd forintos megtakarítással számolt, de több szervezet tiltakozott ellene, és nem támogatta a főváros városüzemeltetési bizottsága sem.

A paraméterkönyv kudarca miatt Bosnyákkal együtt távozott Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettes, ő azonban nem kapott végkielégítést, mert rendkívüli felmondással mentették fel.

Bosnyák végkielégítésének kifizetését a Magyar Nemzet szerint épp úgy Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, mint Szalainé Szilágyi Eleonóráét. Utóbbi humánpolitikai igazgatóként, mintegy százmillió forint végkielégítést kapott, azóta azonban kiderült, hogy ennek ellenére tovább dolgozott a cégnél. A napokban távozott a BKV-tól. (Erről bővebben itt olvashat. Az ügy miatt a Fidesz vizsgálatot követel a BKV-nál, a párt a Legfőbb Ügyészséghez fordult.)

A BKV kommunikációs vezetője, Pásztor Erzsébet a Magyar Nemzetnek azt mondta, valóban nagy összegű végkielégítést kapott Bosnyák, de konkrét összeget nem mondott. Azt is megerősítette, hogy a stratégiai igazgató végkielégítését Balogh Zsolt szignálta. Bosnyák a lap megkeresésére nem akart nyilatkozni.