Mulasztás miatt rúgta ki a BKV a pernyertes igazgatót

Vágólapra másolva!
Nem megfelelő munkavégzés miatt küldte el a BKV azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül Szalai László volt stratégiai igazgatót, aki azonban ezért munkaügyi pert nyert a cég ellen. A BKV jogászai most mérlegelik, hogy kifizessék-e a bíróság által kirótt 100 milliós bírságot, vagy másodfokra vigyék az ügyet.
Vágólapra másolva!

Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - közölte szombaton Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója. A Magyar Nemzet szombaton azt írta, hogy nem jogerősen 100 millió forint megfizetésére kötelezte a munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért Szalait azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül elküldték, mire ő beperelte a céget.

A kommunikációs igazgató elmondta: Szalai László 21 éve dolgozott a BKV-nál, legutóbbi munkaszerződését Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, és ő is menesztette azonnali hatállyal, így nem kaphatott végkielégítést. Szalai László azonban úgy vélte, jár neki a végkielégítés, ezért a munkaügyi bíróságon támadta meg a BKV döntését.

Még vizsgálják a közlekedési társaság jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Székelyné Pásztor Erzsébet szerint, amennyiben másodfokon is elveszítik az ügyet, akkor a jelenleginél jóval több pénzt kell fizetniük.

A kommunikációs igazgató hozzátette: Kocsis István jelenlegi vezérigazgatónak nem volt tudomása Szalai menesztéséről és annak körülményeiről. Az elmúlt napokban kipattant végkielégítési botrányok miatt Kocsis úgy döntött: belső vizsgálatot indít, amely során átnézik az összes BKV-s felsővezető végkielégítését és alkalmazásának körülményeit. A papírokat először csak 2007 januárjáig tekintették volna át, de a vezérigazgató a héten időkorlát nélkülire módosította a vizsgálatot.

Legutóbb Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató és Bosnyák Gyula volt stratégiai vezérigazgató végkielégítési ügye jelent meg a sajtóban. Szalainé 100 millió forintos végkielégítést kapott a BKV-tól 2008-ban, majd tovább foglalkoztatták 1,2 millió forintos havi fizetéssel. Szalainé végül hétfőn önmaga távozott a cégtől. Bosnyák Gyula a Magyar Nemzet értesülései szerint 40 millió forintos végkielégítést kapott egy év munkaviszony után. A napilap szerint azért menesztették, mert az általa kidolgozott paraméterkönyvet nem sikerült elfogadtatni.