Nem kormányozna a Jobbikkal a Fidesz

Vágólapra másolva!
Nem kér a Fidesz a jobbikos miniszterekből, ha kormányra jut - közölte a párt sajtóosztálya. Vona Gábor, a Jobbik elnöke Székelyföldön azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy jobbikos miniszterek legyenek egy esetleges Fidesz-kormányban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányának nem lesz jobbikos tagja - közölte a Fidesz sajtófőnöke pénteken. Vona Gábor, a Jobbik elnöke csütörtökön a székelyföldi Gyergyószentmiklóson azt mondta: pártja kormányzásra készül és a Fidesszel együtt is vállalja ezt a szerepet, amennyiben a kormányprogram a Jobbiké lesz. A Jobbik koalíciós esélyeit latolgató kérdésre válaszolva Vona Gábor kijelentette, hogy ők nem igazodnak senkihez, mások igazodjanak hozzájuk.

A Fidesz sajtófőnöke pénteki válaszában felidézte Orbán Viktor pártelnöknek a Fidesz júliusi választmányi ülésén elmondott beszédét. Ebben Orbán kijelentette, ha lesz olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, "abban nem lesz sem MSZP-s, sem pedig jobbikos".

"A társadalom azt üzente nekünk, hogy a Jobbik kezdjen el készülni a kormányzásra" - mondta Vona még júniusban, a párt európai parlamenti választási eredményét értékelve. A Fideszről akkor még azt mondta: "ez a narancs mindig savanyú, és abban sem vagyok biztos, hogy a miénk".