A BKV örül a szocialisták döntésének

Vágólapra másolva!
Üdvözli a BKV az MSZP országos elnökségének döntését a társaságnál kifizetett végkielégítések ügyeinek kivizsgálásáról, és az abból eredő személyi konzekvenciák levonásáról - közölte a közlekedési vállalat szombaton. 
Vágólapra másolva!

A BKV közleménye emlékeztet arra, hogy Kocsis István vezérigazgató már július 23-án elrendelt egy belső vizsgálatot. Az eljárás célja, hogy a munkába állása előtt kifizetett végkielégítések körülményeit kivizsgáltassa.

Ezt később kiterjesztette az összes felsővezető végkielégítését és munkaszerződését érintő teljes körű és időkorlát nélküli vizsgálatra. Mem elég, hogy az őt megelőző időkben ilyen ügyekre sor kerülhetett, azokat még el is titkolták előle - áll a közleményben.

A közlekedési társaság nem hunyhat szemet az indokolatlan juttatások kifizetése felett egy olyan gazdasági helyzetben, amikor a járművek többségének állapota már-már a működőképesség határát súrolja. A vizsgálat megállapításait követően a BKV a legszigorúbban fog eljárni, és ahol személyi felelősséget lehet megállapítani, a felelősségre vonást megteszi. Kocsis István célja a teljes átláthatóság megteremtése a BKV-nál - fogalmazt a BKV közleménye.