Elkezdődött a BKV-s végkielégítés utáni nyomozás

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nyomozás a BKV személyzeti vezetőjének juttatott végkielégítés ügyében. Szalainé Szilágyi Eleonóra a Magyar Nemzet szerint mintegy 100 milliós végkielégíést kapott, mégis tovább dolgozott a BKV-nek. A gyanú hűtlen kezelés.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a nyomozás a BKV-s végkielégítés ügyében. A megalapozott gyanú hűtlen kezelés - közölte a BRFK sajtóügyeletese, Sass Oszkár. A rendőrség elkezdte a tanúk kihallgatását, és a BKV-n belüli információgyűjtés. Az ügyben a Fővárosi Főügyészséghez érkezett feljelentés, az ügyészség a BRFK-ra bízta a nyomozást.

A Magyar Nemzet július közepén számolt be arról, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV humánpolitikai igazgatóját a végkielégítés kifizetése után a BKV tovább foglalkoztatta. A lap szerint hiába fizettek ki tavaly márciusban - a prémiumokkal együtt - mintegy 100 millió forint végkielégítést a személyzeti vezetőnek, továbbra is a társaságnál dolgozik havi bruttó 4 milliós fizetésért. A BKV kommunikációs igazgatója erre reagálva azt mondta, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra bruttó 1,2 millió forintot keres, igaz - teljesítmény szerint - 120 százalékos prémiumra is jogosult. Szalainé azóta távozott a BKV-től.

A botrány nyomán a fővárosi Fidesz-frakció tagja, Németh Szilárd fordult a legfőbb ügyészhez. A politikus ezt július 29-én jelentette be.

Az MTI információi szerint az MSZP budapesti szervezete szabad kezet kapott arra az országos elnökségtől, hogy ösztönözze a végkielégítések ügyének kivizsgálását, és "levonja a személyi konzekvenciákat". A párt azt is bejelentette, kezdeményezik, hogy az önkormányzatok viszgálják meg: a helyi, megyei cégeiknél a válság időszakában a vezetők milyen prémiumokat, fizetéseket kapnak, távozásuk után pedig mekkora összegű végkielégítéshez juthatnak hozzá.