Nem a romák támadói gyújtották fel a tarnazsadányi házat

Vágólapra másolva!
A hasonló körülmények ellenére nem a romák elleni támadások elkövetői gyújtottak fel szombat éjjel egy tarnazsadányi családi házat, de a jelek szerint gyújtogatás történt. A család nem volt otthon, a családfő szerint háza korábban már kétszer kigyulladt. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint nincs kapcsolat a szombat éjszakai tarnazsadányi tűz és a romák elleni támadássorozat között - mondta Kocsis Irén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A körülmények nem arra utalnak, hogy az eset beleillene a romák elleni támadássorozatba. A tűzoltók sem találtak erre utaló jeleket, nem volt például Molotov-koktélra utaló nyom.

A ház tulajdonosa, Baranyi Antal az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának elmondta, hogy nem voltak otthon a tűz idején, családjával Nógrád megyében töltötték a hétvégét. Mint mondta, a házuk ajtaját a tettesek felfeszítették, a lakást feldúlták, mielőtt felgyújtották volna.

A férfi szerint nem először gyullad ki háza, ez már a harmadik eset volt, a lakásra volt biztosítása. Mint mondta, nem tudja, hogy ki gyújthatta fel az épületet, mivel nincsenek haragosai.

A hevesi tűzoltókat szombat este 11-kor riasztották az égő házhoz, akik nem sokkal egy óra előtt oltották el a tüzet. A lángok az épület valamennyi helyiségében egyidejűleg lobbantak fel, ami a tűzoltók szerint gyújtogatásra utal.

A rendőrség várja a szakértői jelentéseket és a családot is kihallgatják majd. Egyelőre nem lehet tudni, hogy indítanak-e nyomozást az ügyben.