Kizuhant a békéscsabai kórházból egy beteg

Vágólapra másolva!
Feltehetően egy első emeleti teraszról esett ki egy 76 éves nő szerdán éjjel a békéscsabai városi kórházban. A rendőrség vizsgálja, hogy felelős-e valaki a történtekért vagy pedig baleset történt.
Vágólapra másolva!

A békéscsabai kórház dolgozói szerda este 11-kor vették észre, hogy az egyik beteg, egy 76 éves nő eltűnt. Keresték, de az épületben nem találták, ez után értesítették a rendőröket és a hozzátartozókat is - írja a Független Hírügynökség, amely szerint az asszonyt egy vizsgálatra vitték be a kórházba a rokonai.

A nőt végül két órával később találta meg az egyik rokona, amint a főbejárat mellett, a földön feküdt, combnyaktöréssel. A súlyos sérülésekből ítélve legalább egy emeletnyi magasságból zuhanhatott le - írja a Beol.hu nevű Békés megyei internetes újság.

Egyelőre nem világos, hogy mi történt, a kórház orvos igazgatója, Nédó Erika a Beolnak azt mondta, hogy a beteg semmire sem emlékszik. Az idős asszonyt fia találta meg, aki a Beolnak azt mondta, hogy szerinte édesanyja lement az első emeletre, ott egy alacsonyan lévő ablakon átlépve kijutott egy lapos tetőre, amiről aztán leesett. A férfi szerint érthetetlen, hogy anyja hogyan sétálhatott ki észrevétlenül egy olyan kórteremből, amely épp a nővérpulttal szemben van.

Nédó Erika a Beolnak azt mondta, hogy az idős asszony gerincfájdalomra és általános gyengeségre panaszkodva került hozzájuk, de tudata tiszta volt, és magatartásában semmi sem utalt arra, hogy a későbbiekben probléma merülhetne fel.

A kórház belső vizsgálatot indított, de zajlik a hatósági eljárás is. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, hogy felelős-e valaki a történtekért, vagy egyszerűen csak baleset történt - közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.