Hiányos lehet a BKV végkielégítéses listája

Vágólapra másolva!
Több, a cégtől jelentős végkielégítéssel vagy titoktartási pénzzel távozott vezető neve is hiányzik a BKV által a felügyelőbizottságnak küldött listáról az MTI szerint. A testület fideszes delegáltja, Vitézy Dávid szerint ez megkérdőjelezi az egész lista hitelességét. Vitézy állítja: a vezérigazgatónak tudnia kellett a végkielégítésekről.
Vágólapra másolva!

Nem teljes az a lista, amelyet a BKV-tól 2007 januárja óta távozott, magasabb vezetői beosztású dolgozókról nyújtott be a vállalatvezetés a felügyelőbizottságnak (fb) - közölte városházi forrásokra hivatkozva az MTI. A közlekedési társaság tavaly augusztusig 21, Kocsis István vezérigazgató szeptemberi hivatalba lépése óta pedig 8, közvetlen vezérigazgatói alárendeltségben lévő személy távozását jelezte. Több olyan ember neve is hiányzik azonban a listáról, aki nem közvetlenül a vezérigazgató alatt dolgozott, és távozott a cégtől az elmúlt hónapokban.

Így például Antal Mihály korábbi igazgató, tanácsadó és Vitézi Ágnes főosztályvezető neve sem szerepel a listán. Antal Mihály júniusban írta alá Kocsissal a közös megegyezéses távozásáról szóló megállapodást, amelynek alapján 30 millió forint körüli összeget kap. Ennek egy részét az úgynevezett titoktartásáért kapja, miközben a vezérigazgató az elmúlt napokban többször is kijelentette, hogy a BKV-nál nincs olyan titok, amiért titoktartási pénzt kellene fizetni.

Vitézy Dávid, a felügyelőbizottság fideszes delegáltja az MTI-nek azt mondta: abszurdnak tartja ezt a helyzetet, ami akár megkérdőjelezheti az egész lista hitelességét is. Rámutatva arra, hogy várhatóan további csontvázakra bukkanhatnak a cégnél. Vitézy az fb hétfői ülésén elfogadható választ vár az ügyben. Vitézy meglepőnek tartja Kocsis nyilatkozatait, amelyek szerint eltitkolták előtte a volt személyzeti igazgató végkielégítését. Az fb-hez benyújtott iratcsomagból szerinte egyértelműen kiderül, hogy Kocsis február 20-án aláírta azt a könyvvizsgálóhoz írt levelet, amelynek egyik pontja rögzíti, hogy a személyzeti igazgató tavaly végkielégítést kapott, miközben tovább foglalkoztatták.

Az fb ülésén arra is választ várnak majd, hogy a testület miért nem kapta meg a könyvvizsgáló május 8-i levelét, amelyben számos problémát jelzett, például a tanácsadói szerződésekkel, a végkielégítésekkel és a közbeszerzésekkel kapcsolatban - mondta Vitézy.