Kocsis szerint titkolták előle a végkielégítési ügyet

Vágólapra másolva!
Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a 168 órának azt mondta: eltitkolták előle, hogy a volt humánpolitikai igazgatót a 100 milliós végkielégítés után foglalkoztatták tovább. A vezérigazgató szerint az ügyről csak a BKV könyvvizsgálójától szerzett tudomást.
Vágólapra másolva!

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója szerint eltitkolták előle, hogy a volt humánpolitikai igazgatót a 100 milliós végkielégítés után foglalkoztatták tovább. Kocsis erről a 168 órának adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt.

A Magyar Nemzet július végén számolt be arról, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgatót annak ellenére tovább foglalkoztatták, hogy tavaly márciusban mintegy százmillió forintos végkielégítést kapott. Szalainé az ügy kirobbanás után távozott a cégtől.

Kocsis szerint a végkielégítési ügy az átadás-átvételi dokumentumokban nem szerepelt. A vezérigazgató szerint erre a BKV könyvvizsgálójának a levele hívta fel a figyelmét.

Szalainénak a szerződése alapján 16,4 millió forintos titoktartási díj is járt, Kocsis erre azt mondta: a BKV-nál nincs olyan titok, amiért titoktartási pénzt kellene fizetni, ezért ezt az intézményt felülvizsgálja.

A cég kifizetési rendszeréről azt mondta: azt az elődeitől örökölte. Hozzátette: tavaly szeptemberi kinevezése után két olyan munkatárs távozott a cégtől, akiket már ő vett fel, ők azonban végkielégítés nélkül mentek el.

A humánpolitikai igazgató végkielégítése miatt belső vizsgálat indult a BKV-nál. A BKV szerint Kocsis kinevezése előtt, 2007-ben még 2,6 milliárd forintot költött a cég a munkaviszony-megszüntetésekre, 2008-ban pedig 600 millió forintot. (Kocsis tavaly augusztusban került a BKV élére.) Kinevezése óta 168 millió forintot fizettek ki végkielégítésekre.