Francia fiatalok randalíroztak az Aquaworldben

Vágólapra másolva!
Eljárás indult több francia fiatal ellen, akik a gyanú szerint randalíroztak az Aquaworld fürdő bejáratánál vasárnap, miután nem akarták őket beengedni - közölte a rendőrség. A strand személyzete arra hivatkozva nem adott nekik el belépőt, hogy "túl koszosak".
Vágólapra másolva!

Tizenhét francia fiatal a Sziget fesztiválról ment át vasárnap délután a Duna túlpartján található Aquaworld élményfürdőbe, a személyzet azonban nem akarta beengedni őket, mert szerintük túl koszosak voltak - közölte a rendőrség, amely szerint a fiatalok emiatt összeszólalkoztak a pénztárossal, majd a biztonsági őrrel is.

Végül az egyik fiatal késsel összehasogatta az épület előterében lévő bőrfoteleket, és távozóban egy kulcscsomót és egy napszemüveget is magukkal vittek - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A garázdálkodók ezt követően autóba szálltak és kihajtottak a parkolóból. Azonban csak az első két kocsinak sikerült szabályosan kihajtania, a harmadik előtt a személyzet lecsukta a sorompót, így az a füvön keresztül, az öntözőrendszeren átgázolva távozott - tette hozzá.

Az élményfürdő dolgozói üldözőbe vették a menekülő fiatalokat, miközben értesítették a rendőrséget. A rendőrök végül a XIII. kerületben tudták megállítani a három autót - közölte a sajtóreferens, aki szerint három fiatal ellen indult eljárás rongálás, lopás és garázdaság miatt.

Henyecz Krisztina, az Aquaworld PR menedzsere az MTI-nek azt mondta: azért nem engedték be a fiatalokat, mert azok több ponton sem feleltek meg a létesítmény házirendjének. A fiatalok alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt álltak - mondta a menedzser, aki szerint eddig ilyen még nem fordult elő az élményfürdőben, nem volt randalírozás és senkit nem kellett még kitiltani. Henyecz Krisztina elmondta azt is, hogy az esetet rögzítették a biztonsági kamerák, a felvételeket átadták a rendőrségnek.