Rengeteg lezárás lesz augusztus 20. miatt Budapesten

Vágólapra másolva!
Sok helyen parkolási tilalom lesz Budapesten a hosszú hétvégén. Több fontos utat, hidakat, egész városrészeket zárnak le a forgalom elől az augusztus 20-i ünnepségek miatt. Egyes helyeken már a hét elejétől korlátozzák a parkolást és a közlekedést.
Vágólapra másolva!

Már a hét elején forgalmi korlátozásokra, parkolási tilalmakra kell számítani Budapesten az augusztus 20-i ünnepségek, illetve a Red Bull repülőverseny miatt. Van, ahol már augusztus első napjaitól kezdve tilos a parkolás.

A BRFK szerint az állami rendezvények miatt szerdán estétől pénteken hajnalig tilos a parkolás a Kossuth téren és közvetlen környékén, így a Vértanúk terén is. Szintén tilos lesz parkolni ebben az időszakban az Andrássy út két oldalán lévő szervízutakon, a Bajza utca és a Hősök tere között. Csütörtökön kora reggeltől parkolási korlátozás lesz a Citadella, a Döbrentei tér és a Rudas fürdő környékén, a Várkert felső rakparton, a Széchenyi felső rakparton, a Jászai Mari téren, a Belgrád felső rakparton, a Petőfi és a Március 15-e téren, a Szent Gellért felső rakparton, a Szent Gellért téren, a Rezeda utcában és a Kelenhegyi út egy részén.

Az ünnepi előkészületek miatt már hét elején lezárhatják az Erzsébet híd északi járdáját, és a mellette lévő forgalmi sávot. Kedden lezárják a Lánchíd deli járdáját is. 20-án délután kettőtől mind a két hidat lezárják. Szerdán késő este várhatóan lezárják a Kossuth tér környékét. Aznap délelőtt az Andrássy út egy részét, délután pedig a Budai alsó rakpartot a Lánchíd és a Bertalan Lajos utca között, még a gyalogosok elől is.

Augusztus 20-án szintén lezárják majd a Pesti alsó rakpart - Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Üllői út - Ferenc körút - Duna által határolt területet. Le lesz zárva a Zsigmond tér - Árpád fejedelem útja - Üstökös utca - Török utca - Margit körút - Vérmező út - Krisztina körút - Alkotás utca - Budaörsi út - Villányi út - Karinthy Frigyes út - Irinyi János utca - Duna által határolt terület is. Járművek csak a területeket határoló utakon közlekedhetnek - esetenként eltereléssel -, azokon belül egyáltalán nem.

A főváros által szervezett ünnepség miatt keddtől tilos megállni járművel a Pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Aznap este a rakpart egy részét le is zárják.

A honvéd tisztavatás miatt a Hősök tere környékén lesznek parkolási tilalmak keddtől, illetve lezárások szerdától. Szakaszosan bizonyos időközökre az Andrássy utat is lezárhatják, a Hősök terétől egészen az Oktogonig.

A Várban a Mesterségek Ünnepe nevű rendezvény miatt várhatók lezárások, a Dísz tér környékén parkolni már most is tilos.

A Szent Jobb Körmenet miatt szerda estétől tilos parkolni a Bazilika környékén és a környező utcák egy részében, ezeket 20-án délután le is zárhatják.

A Red Bull Repülőnap miatt a Duna-parti részeken már most tilos parkolni, a rakpartok egy részét, illetve a Lánchidat le is zárják. A Borfalu rendezvény miatt az '56-osok terén tilos parkolni már 11-e óta.

A rendezvények rendőri biztosítása az Állatkerti körúton, illetve a Kossuth térnél a Zoltán utcában fog állomásozni, ezért azokat is lezárják, szerdán estétől.